algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Aznar queda tot sol al Congrés en el seu suport a la guerra d'Iraq

Zapatero, com la resta de l'oposició, advertí que no es pot atacar sense proves

78018

Els actors convidats en assistir al Ple, foren desallotjats de l'hemicicle.

El president del Govern, José María Aznar, va deixar ahir ben clar en el ple del Congrés dels Diputats, on va explicar la posició de l'Executiu davant la crisi iraquiana, que «Espanya no accepta amenaces de cap tipus, i menys referent al terrorisme».

Aznar responia així a les paraules del viceprimer ministre iraquià, Tarek Aziz, que ahir advertia que la posició d'Espanya en el conflicte podria suposar «una extensió del terrorisme al nostre país». «Es va permetre fer-ho, a més, davant de compatriotes nostres», va criticar el president, en al·lusió a les declaracions d'Aziz durant la trobada que va mantenir dimarts a Bagdad amb la plataforma espanyola de dones artistes en contra de la guerra.

«Vull dir, amb tota claredat, que Espanya no accepta amenaces de cap tipus, i menys referent al terrorisme. Nosaltres ja estam acostumats a rebre aquesta classe d'amenaces i sabem molt bé que davant seu només cap reaccionar amb la fermesa i la determinació pròpies d'una nació lliure», va proclamar.

Aquest assumpte va facilitar a Aznar vincular la crisi provocada per Hussein amb la principal preocupació de la política exterior espanyola: la lluita contra el terrorisme. Així, després de recordar totes les mesures impulsades per Espanya al si de la Unió Europea i altres fòrums internacionals, es va felicitar que la lluita contra aquesta «xacra» hagi escalat posicions a l'agenda de la comunitat internacional.

A més, es va mostrar convençut que aquesta actitud ajudarà a la lluita contra ETA i va assenyalar que és un «deure específic» d'Espanya oferir la seva cooperació a altres països assenyalats pel terrorisme. «La passivitat davant d'aquestes noves amenaces, va asseverar, és el nostre major perill».

Així mateix, va defensar que el Govern ha mantingut des del començament de la crisi una actitud «coherent» amb la legalitat internacional, la defensa dels interessos de la nació i les seves obligacions internacionals. «Per aquest ordre», va dir. Igualment va aclarir que l'Executiu ha volgut exercir un paper actiu en aquesta crisi, pensant en la nova amenaça que avui suposa el terrorisme, especialment si té al seu abast armes de destrucció massiva. Segons Aznar, cap Estat pot avui garantir la seva seguretat sense cooperar activament amb altres democràcies que s'exposen a les mateixes amenaces. «Ningú pot pretendre mantenir-se aïllat del que passa fora de les seves fronteres», va dir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris