muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

Zapatero demana plena dedicació a tots els seus diputats i senadors

Va exposar un catàleg de mesures per marcar el rumb del PSOE

El secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, va dir ahir a tots els seus parlamentaris, en una trobada al Congrés, que malgrat el conflicte sobre l'Iraq i la importància de les pròximes eleccions de maig, han de dedicar el major temps possible a la seva feina a les cambres, perquè aquestes continuïn sent les cambres de «la preocupació pels problemes de la gent», encara que el PP intenti utilitzar-les «per a la crispació i la desqualificació».

Zapatero va explicar que en aquest període de sessions és fonamental, ja que s'obren cada vegada més espais de suport majoritari al PSOE, que els seus dirigents demostrin amb les millors idees («no les úniques», va precisar) que es pot governar «amb un estil radicalment diferent» al del PP.

Per a això, va exposar un catàleg de mesures per marcar el rumb en els pròxims mesos en matèries «abandonades» pel Govern, la primera l'econòmica. Al seu parer, l'Executiu està instal·lat en el «silenci econòmic», entre altres causes perquè Rodrigo Rato «està més preocupat per les seves expectatives en la successió» que pels problemes de l'economia espanyola.

El PSOE presentarà iniciatives per lluitar contra l'increment de la inflació, que va vincular directament al «fracàs» de l'Executiu en matèria d'investigació, innovació i desenvolupament tecnològic, també a causa que Josep Piqué «no posi excessiu interès» pels seus compromisos electorals a Catalunya. Els socialistes proposaran un pla de convergència per assolir en cinc anys els nivells europeus en els esmentats temes. El segon apartat, el de seguretat, contindrà propostes per incrementar-la en tots els àmbits (als carrers, a la feina, etc.) i, atès el creixement enguany de les morts per violència domèstica, el PSOE tornarà a reclamar la llei integral contra la violència de gènere. L'assumpte és tan urgent que «no cal perdre el temps amb subcomissions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris