muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Aznar crearà una llei per igualar totes les pensions no contributives

El sistema proposat advoca per la cohesió i la solidaritat entre CA

El Consell de Ministres aprovarà el pròxim divendres un projecte de llei que estableix la igualtat de les pensions no contributives a tot el territori espanyol, va anunciar ahir el president del Govern, José María Aznar.

En la seva intervenció davant de la Junta Directiva Nacional del Partit Popular, Aznar va explicar que l'objectiu d'aquesta llei serà deixar «ben clar que les pensions no contributives són iguals per a tots els espanyols, sense diferència i sense privilegis».

El cap de l'Executiu va subratllar que no pot acceptar que existeixi una «subhasta» d'aquest tipus de pensions, perquè «d'aquesta licitació només sortiran perjudicats els pensionistes de les regions menys afavorides».

A més, va subratllar que dins del repartiment de competències establert en la Constitució, les comunitats autònomes poden «perfectament i amb tots els seus drets» realitzar certes polítiques socials i que tenen mitjans per a això.

«Però això no pot afectar al sistema de pensions; i la política del Govern és que, una vegada sanejat i garantit el sistema, l'ha de mantenir i millorar, i les pensions seran iguals per a tots els espanyols», va asseverar. Va explicar que el sistema de pensions defensat pel Govern advoca per la cohesió i suposa «una peça absolutament clau de solidaritat entre espanyols de diferents generacions i territoris».

Per ell, tots els ciutadans tenen els mateixos drets, no hi ha espanyols de primera i de segona i els que no han cotitzat per rebre la seva pensió no poden quedar dividits en «un rànquing de benestar basat en el seu lloc de naixement». Aznar va emmarcar l'anunci de la llei que igualarà les pensions no contributives en la sèrie d'iniciatives del Govern que pretenen garantir la seguretat dels ciutadans i el seu benestar social en una tenacitat per crear un país fort, cohesionat i solidari, que va dir que són «adreça» d'identitat del PP.

El líder del PP va apuntar que davant aquestes iniciatives esperava conèixer els criteris de l'oposició, però creu que «s'ha constatat que ni té criteri ni té equips per oposar als nostres».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris