nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Els acusats del naufragi de Banyoles, condemnats a dos anys i mig de presó

Hauran d'indemnitzar les víctimes amb tres milions d'euros

El Jutjat del Penal número 2 de Girona condemnà ahir a 2 anys i 6 mesos de presó cada un dels dos propietaris de la barca L'Oca, Bartomeu Gayolà i Simó Rodríguez, pel naufragi d'octubre de 1998 al llac de Banyoles en el qual moriren 21 jubilats francesos, així com també a indemnitzar amb més de 3 milions 115 persones, entre víctimes, perjudicats i familiars. La sentència també condemna l'exregidor de l'Ajuntament de Banyoles Josep Alsina, a la mateixa pena com a responsable polític i administratiu de les activitats turístiques del llac en considerar la jutge que el Consistori és «l'única administració competent per autoritzar la navegació en aquestes aigües».

Durant el judici, el fiscal havia sol·licitat quatre anys de presó i indemnitzacions per valor de més de 12 milions d'euros per als tres acusats de 21 delictes d'homicidi per imprudència. Segons la sentència, les companyies asseguradores de l'empresa La Carpa de l'Estany, propietària del catamarà naufragat, i de l'Ajuntament hauran de fer front al pagament d'1,2 milions del total de les indemnitzacions, mentre que la resta fins als 3 milions ho hauran de pagar directament l'exregidor, l'Ajuntament de Banyoles -com a responsable civil subsidiari- i els dos barquers.

La sentència ordena que els dos propietaris del vaixell el posin en venda en subhasta pública per cobrir una part de les indemnitzacions que hauran de pagar. A més de la pena de presó, que probablement no comportarà de moment l'ingrés en presó dels tres condemnats, Gayolà i Simó també han estat condemnats a dos anys i mig d'inhabilitació «per a l'exercici de professió o indústria de qualsevol tipus relacionada amb l'activitat de transport de persones en qualsevol tipus d'aigües». Els condemnats i l'Ajuntament de Banyoles ja han anunciat que pensen recórrer la sentència del jutge.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris