nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Un 71% dels pensionistes ingressa a casa menys de 600 E mensuals

UGT vol que els càlculs es facin sobre els 15 anys millor retribuïts

70656

Les pensions no són representatives de la contribució feta per l'individu.

El secretari de l'executiva confederal a la Unió General dels Treballadors (UGT), Jesús Pérez, va proposar ahir calcular les pensions amb els quinze millors anys de cotització i va advertir que, a Espanya, més del 71 per cent dels pensionistes percep menys de 600 euros mensuals.

Com també ho va fer el sindicat CCOO, Jesús Pérez es va mostrar escèptic sobre els avantatges d'ampliar a tota la vida laboral el càlcul de les pensions, bé que va admetre que UGT podria acceptar aquesta idea si el Govern realment demostra que això afavorirà els pensionistes.

Com és sabut, el Govern proposa efectivament ampliar el càlcul a tota la vida laboral de l'individu, però això causa preocupació en una època en la qual el treball sense garanties (el «treball fems») i la retribució amb doblers negres pot repercutir de manera negativa sobre les futures pensions.

Ara, si el que l'Executiu realment desitja és beneficiar el pensionista, va comentar Pérez, llavors es podrien plantejar un altre tipus d'alternatives com la d'incloure per al càlcul de les seves prestacions els quinze millors anys de cotització durant el període laboral, va insistir el dirigent d'UGT.

La idea d'estendre al càlcul tota la vida laboral, va afegir, no sembla que afavoreixi col·lectius com el dels joves, que actualment s'incorporen bastant tard al mercat de treball i una vegada que ho aconsegueixen, ho fan sovint amb «contractes fems».

Això no obstant, va agregar, si el Govern realment «ens demostra que aquest tipus de mesures no perjudicaran i ens demostren que estàvem confosos, nosaltres, que no som irracionals, les reconeixerem sense cap problema» però, segons els experts, va afegir, sembla que la pensió mitja es veuria perjudicada si s'ampliàs a tota la vida laboral el càlcul de la mateixa.

«En termes homogenis, comparant el mateix tipus de pensió el mateix any i, si ens demostren que no es produeixen efectes negatius, llavors -va dir- nosaltres no tenim cap inconvenient» en què es produeixin canvis.

«Però si la mesura no significa estalvi per a la Seguretat Social, llavors per què es pren?, aquesta és la pregunta del milió».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris