nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

IU fa una crida a la desobediència civil per dir 'no' a la guerra

El coordinador general d'IU, Gaspar Llamazares, féu ahir una crida a la desobediència civil perquè considera que el president Aznar no té «gens de legitimitat democràtica» per involucrar Espanya en una «guerra de rapinya».

En declaracions després d'intervenir en la reunió del Consell Polític Federal d'IU, Llamazares va animar la societat a manifestar-se contra la «guerra i la barbàrie» i a «desobeir qui convoca aquesta guerra al marge del dret internacional, de l'ONU i del Parlament espanyol» i a qui fa «cessió de sobirania per a les bases nord-americanes».

En la seva opinió, el president del Govern, José María Aznar, «no té gens de legitimitat democràtica per involucrar Espanya en un guerra», ni per «declarar l'estat d'excepció a les bases militars nord-americanes a Espanya». Per Llamazares, que la ministra d'Afers Estrangers, Ana Palacio, refusàs facilitar informació sobre l'armament que passa per les bases militars nord-americanes a Espanya suposa un «una cessió de sobirania en contra de la Constitució». Per això, instà els ciutadans que s'uneixin a les mobilitzacions convocades per al pròxim dia 15 de febrer i demostrin que «tots som lliures de defensar la pau i desobeir la guerra».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris