algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

El Govern central recorrerà al TC la reforma de la llei electoral del PNB

Mayor Oreja creu que la proposta nacionalista és una «trampa monumental»

57840

Mayor Oreja creu que el nacionalisme basc es caracteritza per una successió de trampes.

El president del grup popular al Parlament basc, Jaime Mayor Oreja, va anunciar ahir que els serveis jurídics del Govern central articularan la «fórmula millor» per poder interposar un recurs davant del Tribunal Constitucional contra la reforma electoral proposada pel PNB i per EA a Àlaba. Segons el seu parer, aquesta proposta suposa «la vulneració de l'esperit de la Constitució». Mayor Oreja va afirmar que l'Executiu central haurà de fonamentar aquest recurs que, si és estimat pel Tribunal Constitucional, implicarà la suspensió automàtica de la mesura, que el dirigent del PP va qualificar de «trampa monumental». Segons ell, aquesta reforma modificarà la proporció electoral a favor d'un món rural «que va associat a la falta de llibertat».

Per això, va fer una crida a la consciència dels alabesos perquè aturin aquest atropellament de la seva voluntat». Segons el seu parer, la reforma electoral proposada pel PNB té com a finalitat castigar Àlaba pel fet de trair el nacionalisme basc. «La reforma electoral significa la conquesta d'Àlaba i el seu càstig», va afirmar. Segons Mayor Oreja, la reforma esmentada «no és cap trampa aïllada, sinó un episodi més» del pla del lehendakari, el pas següent del qual serà «el referèndum d'autodeterminació», després d'unes eleccions que tindran «un marcat caràcter de plebiscit».

«Allò que caracteritza el nacionalisme basc és la successió de trampes, en el marc d'un pla en què la primera mentida exigeix la següent. Primer va ser Estella, que va exigir el Pla Ibarretxe, aquest demana al seu torn la reforma electoral a Àlaba quatre mesos abans d'unes eleccions, mentre que la trampa següent serà el referèndum per la independència», va afegir Mayor Oreja. També va assegurar que el PNB trobarà «les mentides necessàries» per avançar cap a l'aprovació de la reforma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris