algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Noves taques de fuel arriben al litoral gallec i a les costes cantàbriques

Les costes del País Basc, Cantàbria , Astúries i Galícia patiren ahir l'arribada de noves taques de fuel prodecents del vessament del «Prestige». A la costa basca arribà, segons el Govern Basc, una quantitat superior a les 95 tones que es van recollir dijous. A Biscaia, Bakio, ha tornat a rebre grans quantitats de fuel, mentre que a Guipúscoa la platja d'Itzurun a Zumaya i els arenals de Donosti foren els grans damnificats d'ahir.

La impossibilitat de realitzar les tasques de neteja en alta mar per part de les embarcacions pesqueres basques, ocasionà que el fuel més pròxim al litoral basc hagi impactat novament i de manera important. L'afecció ha estat general a Biscaia i Guipúscoa, i «galetes» de mides superiors als registrades dijous han arribat a les platges. A primera hora de l'horabaixa les platges més afectades eren: Bakio (on el migdia ja s'havien recollit 42 tones de fuel); La Arena; La Salvaje; Atxabiribil; Laga; Ea; Isuntza; i Karraspio.

Els forts vents de component nord predominants durant els últims dies impulsaren ahir cap a la costa de Cantàbria una altra onada de fuel, que afecta a pràcticament totes la platges de la comunitat, però amb especial intensitat a les de Noja i Santoña, van informar fonts del Govern càntabre. Les marees dipositaren durant el matí importants quantitats de fuel a les platges situades entre el cap d'Ajo i la muntanya Buciero (Santoña), en especial en les de Ris, Tregandín i Berria; i el vent posà a prova en aquesta mateixa zona els dispositius de protecció de la reserva natural de les Maresmes de Santoña.

Finalment, noves restes de fuel es dipositaren ahir a les platges ferrolanes de A Fragata, O Vilar, Sartaña i Ponzos. Aquests arenals amb el de Santa Comba, presenten taques de color fosc a les zones més allunyades de la línia de la marea. Les brigades de neteja també hagueren de treballar de valent a les costes asturianes, sobretot a Gijón.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris