nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

IU acusa Zaplana d'adjudicar 'a dit' una campanya de publicitat a Rodríguez

L'empresa de l'exportaveu del PP rebrà 7,2 milions d'euros per informar de les pensions

El coordinador general d'IU, Gaspar Llamazares, va afirmar ahir que el Ministeri de Treball ha adjudicat «a dit, sense concurs i tràmit previ» a l'empresa 'Carat' -propietat de l'exportaveu del Govern Miguel Àngel Rodríguez- la realització de la campanya informativa de publicitat sobre revalorització de les pensions per un import de 7.200.000 euros.

Llamazares va assegurar que presentarà una denúncia davant de la Fiscalia general de l'Estat perquè la Llei de contractació de l'Estat impedeix fer una adjudicació directa a qualsevol empresa per més de tres milions d'euros (uns 500 milions de pessetes) sense que hi hagi unes altres tres ofertes diferents.

En una roda de premsa a la seu de la formació, el líder d'IU va explicar que el BOE de dijous publicava l'anunci de l'esmentada contractació per part de l'Institut Nacional de la Seguretat Social per al disseny, producció i execució d'una campanya informativa de publicitat sobre revalorització de pensions l'any 2003 i l'abonament d'una paga única per compensar el major creixement de l'IPC. Al seu judici, aquest anunci demostra que el Govern i el PP «només han fet una adjudicació directa als seus amics», fet pel qual la precampanya electoral de les pròximes eleccions municipals i autonòmiques ha començat «molt malament».

També va anunciar que demanarà explicacions al Congrés dels Diputats i la compareixença en seu parlamentària del ministre de Treball, Eduardo Zaplana, perquè expliqui els detalls i el contingut concret de l'adjudicació. El PSOE anuncià ahir capvespre que faria el mateix. Finalment, Llamazares va denunciar també que l'Executiu ha vulnerat els acords del Pacte de Toledo, «i ha realitzat una interpretació esbiaixada i unilateral», en pretendre instaurar la base reguladora en funció de tota la vida laboral fet que, al seu judici, suposarà una disminució de les futures pensions en un 25%.

Per la seva banda, Zaplana, assegurà que l'adjudicació de la campanya ha complert «escrupolosament» el procediment legal establert. A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, assegurà que «no és veritat que el contracte s'hagi adjudicat a dit, sinó tot el contrari, ja que s'ha actuat amb pulcritud, segons el procediment marcat per la Llei de contractes amb les Administracions Públiques».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris