nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El PSOE accepta augmentar les penes a terroristes, però en demana reinserció

Michavila admet beneficis penitenciaris si els activistes accepten la responsabilitat civil

82064

José María Michavila es reuní ahir amb el secretari de Llibertats Públiques del PSOE, Juan Fernando López Aguilar.

El ministre de Justícia, José María Michavila, i el secretari socialista de Llibertats Públiques, Juan Fernando López Aguilar es reuniren ahir per parlar de l'anunci del president de l'Executiu, José María Aznar, d'augmentar a 40 anys el compliment de condemna per a terroristes. No obstant això, el PSOE pretén concretar les mesures en una reunió del Pacte Antiterrorista, el mes de gener, que el Govern sembla reticent a convocar.

Michavila va assegurar després de l'encontre que les reformes proposades suposen «un pas més» en la lluita contra el terrorisme. L'acord amb els socialistes inclou apujar fins a 40 anys l'estada màxima a la presó dels condemnats per delictes de terrorisme i condicionar la concessió de certs beneficis penitenciaris a la seva cooperació efectiva en la lluita contra el terrorisme.

El ministre de Justícia qualificà de «profitosa» la reunió mantinguda amb el PSOE, en la qual hi ha hagut uns «eixos d'acord en allò essencial». Segons va explicar, amb les noves mesures s'evitaran els falsos penediments de terroristes.

López Aguilar va assegurar que allò més important és assegurar que un terrorista pugui accedir als beneficis penitenciaris, garantint el principi d'igualtat de la Constitució, sempre que els condemnats «es comprometin activament amb la seva pròpia reinserció, renunciant a la violència i condemnant l'activitat terrorista i amb un compromís actiu pel rescabalament de les víctimes demanant perdó i afrontant la responsabilitat civil derivada dels seus delictes».

El suport del PSOE a la reforma, en tot cas, pareix clar. Però això no impedeix crítiques per la manera que té el Govern d'anunciar aquestes mesures. El secretari general socialista, José Luis Rodríguez Zapatero, va demanar a l'Executiu que «guardi les formes i mantengui l'estil abans de fer anuncis un diumenge a les set del vespre», va dir. El líder socialista va assegurar que el fet que Aznar hagi anunciat l'ampliació de les penes per a terroristes i una nova proposta, la d'augmentar a 40 anys el temps màxim a la presó, amb prou feines pocs dies després evidencia que «la reforma encara ha de madurar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris