nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

La Xunta no vol més voluntaris per netejar costes fins el febrer

Les cases d'acollida es troben saturades pels recollidors de fuel

Les persones que vulguin participar en les tasques de neteja del fuel a les platges gallegues hauran d'esperar fins el mes de febrer per veure complit el seu desig, perquè la Conselleria d'Assumptes Socials de la Xunta, encarregada de coordinar aquestes feines, s'ha vist desbordada pel gran nombre de cridades.

Segons declarà ahir un portaveu del gabinet de premsa de la Conselleria, l'elevat nombre de cridades fetes aquest cap de setmana ha motivat que «el mes de gener tengui la quota coberta i ara s'estan reunint voluntaris per al mes de febrer».

El telèfon per allistar-se com a voluntari és el 900 400 800 i just dissabte passat rebé devers mil trucades.

Quan un voluntari crida al número de la Conselleria se li demanen les dades personals i el nombre de dies que té disponibles per col·laborar en les tasques de neteja, i a partir d'això se li assigna una zona de treball.

Una mitjana de 250 voluntaris que fan feina en les tasques de neteja del fuel vessat pePrestige al litoral gallec utilitzen diàriament les cases d'acollida per a pelegrins de la Conselleria de Cultura, Comunicació Social i Turisme, que estan duplicant la seva capacitat per poder acollir l'allau de voluntaris.

No obstant el fet que tota la xarxa d'acolliments està a disposició de l'equip de coordinació dels voluntaris, els més emprats són aquells que es troben a les localitats costaneres, segons informà la Xunta. Així, destaca el de Fisterra que, amb una mitjana diària de 50 voluntaris, duplica la seva capacitat de 25 places.

És per aquest motiu que es va fer necessari instal·lar matalassos i lliteres suplementàries en les quals poguessin descansar els voluntaris. A més, la Xunta anuncià que la Conselleria de Cultura té previst signar un conveni amb l'Ajuntament de Fisterra amb la finalitat de millorar i ampliar la capacitat de l'acolliment de pelegrins d'aquesta localitat.

Altres acolliments utilitzats pels voluntaris en reben fins a 40 (Tui), 35 (Redondela), 25 (Pontevedra) i 20 (Olveiroa) per sobre de la seva capacitat.

A la zona de l'enfonsament dePrestige es troben dues regueres de fuel, una de 200 metres i una altra de mitja milla de llarg, segons la informació facilitada pel Govern.

Pel que fa al grup de taques, que en total són 117, la més pròxima se situa a 53 milles al nord-est d'Estaca de Bares i la més llunyana a 84 milles. Entre Estaca de Bares i la frontera amb França, els rastrejaments efectuats a les zones pròximes a la costa no han detectat res.

En relació amb la situació de les platges, ahir es van retirar de les afectades pePrestige al voltant de 750 tones de residus. Des del principi, s'ha desallotjat ja dels arenals espanyols al voltant de 30.000 tones de residus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris