nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El PSOE diu que Mayor Oreja ha donat oxigen al pla sobiranista d'Ibarretxe

El PNB titlla de 'negligent' la conducta del president del PP basc al ple de divendres

Les crítiques sobre el president del Grup Parlamentari del PP al País Basc, Jaime Mayor Oreja, per la seva absència divendres en el ple dels Pressuposts que va facilitar que els comptes finalment s'aprovassin, no han deixat de vessar-se contra ell des que el popular arribà tard a la votació. Els socialistes consideren que la seva absència és greu perquè ha donat oxigen «al pla sobiranista» del lehendakari, Juan José Ibarretxe. Mentrestant, el PNB ha vist com una «negligència» la no assistència de Mayor, «que té la seva vida política a Madrid i no a Euskadi», malgrat que els va beneficiar per treure endavant els comptes.

El secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, assenyalà, això sí, que la «gravetat» d'aquest «error» rau en la «gravetat» del contingut dels pressuposts, ja que fixen la gestió i fons per a competències no transferides i el finançament d'Udalbitza, que és un «pas més cap el pla sobiranista d'Ibarretxe». D'altra banda, matisà que el PSOE accepta les disculpes de Mayor Oreja i no demanarà la seva dimissió, però assegurà que si hagués estat al contrari, tant Mayor Oreja com el secretari general Javier Arenas i el president del Govern, José María Aznar, haurienn exigit dimissions i haurien fet una campanya contra el PSOE.

Per la seva part, els penebistes tenen molt clar que l'aprovació dels Pressuposts per al 2003 és una magnífica notícia, que va ser possible, «gràcies a la «negligència de Jaime Mayor Oreja, que té la seva vida política a Madrid i no a Euskadi». El portaveu del partit al Congrés, Iñaki Anasagasti, va indicar que el lehendakari tindrà una bona entrada d'any 2003, amb un pressupost i amb possibilitat d'explicar «tenaçment» el seu pla i va afirmar que «la gent no polititzada veurà que totes les apostes en favor de la societat es compliran».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris