algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Vitòria espera que el TC freni la Llei de penes per terrorisme

El pròxim dia 3 de gener el Govern aprovarà al Consell de Ministres l'Avantprojecte de Llei per al compliment íntegre i efectiu de les condemnes per terrorisme i altres delictes greus. Emperò, l'equip de José María Aznar vol abans reunir-se amb els principals partits de l'oposició per demanar el màxim suport parlamentari a aquesta llei.

Per això, dilluns, el ministre de Justícia, José María Michavila, es trobarà amb el PSOE i CiU i deixarà per a dijous la cita amb Esquerra Unida. Des del govern Basc, les mesures anunciades per Aznar perquè els etarres compleixin íntegrament les seves penes no han estat ben rebudes, per la qual cosa confien que el Tribunal Constitucional freni la seva aprovació.

En la jornada del dilluns, dia 30, Michavila es veurà al matí amb el secretari de Llibertats Públiques del PSOE, Juan Fernando López Aguilar, i a l'horabaixa amb el portaveu de Justícia de CiU, Manel Silva. Els socialistes parlaran amb el Govern malgrat que pensen que aquestes mesures contra el terrorisme tracten de tapar la crisi del Prestige i els nacionalistes catalans també el faran, encara que al seu judici ha estat «vergonyós» l'anunci de la reforma del Codi penal «sense un consens previ».

La reunió que tindrà lloc el dia 2 amb IU estarà encapçalada previsiblement per Gaspar Llamazares. Des del govern Basc opinen que les mesures anunciades per Aznar perquè els presos d'ETA compleixin íntegrament les seves penes són «demagògiques» i esperen que, si aquesta qüestió arriba al Tribunal Constitucional, aquest les «freni». El conseller de Justícia, Joseba Azkarraga es va referir ahir a la nova Llei assenyalant que «té aparences d'inconstitucionalitat».

«Desconeixem el contingut de la reforma. Es planteja en un comitè executiu d'un partit polític, en el cas del PP, que està convocat curiosament per parlar de la catàstrofe del Prestige. És clarament una mesura populista, demagògica, intentant desviar l'atenció cap el problema del terrorisme per tractar de salvar una mica els mobles davant de la catàstrofe de la gestió que s'ha realitzat en el tema de marea negra», va assenyalar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris