algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
14°

Fraga no vol cap investigació de la crisi Prestige per part del Congrés

Afirma que això seria donar instruments a una 'oposició deslleial'

El president de la Xunta, Manuel Fraga, justificà ahir el rebuig del Partit Popular a crear una comissió d'investigació sobre el sinistre del Prestige al Congrés dels Diputats perquè «a una oposició deslleial, no se li han de donar instruments», encara que va puntualitzar que el seu partit «no té res a ocultar».

A la conferència de premsa posterior al Consell de la Xunta, Manuel Fraga va recordar que va ser ell qui va proposar un clima de diàleg a principis d'aquesta legislatura que va provocar «competència entre grups», amb referència a les disputes entre nacionalistes i socialistes. Emperò, va indicar que després l'oposició «es va posar d'acord per fer una cosa molt diferent al diàleg», en referir-se a la presentació de les dues mocions de censura contra el seu Govern.

Això no obstant, va advertir tant el PSdeG com el BNG que «el que han aconseguit» amb la seva actitud davant de la catàstrofe del Prestige és «crear altres monstres que els faran la competència». «Haurem tingut més o menys sort, més o menys encert en les decisions que vam haver d'adoptar en temps real, però, quina era la solució?», es va preguntar. Sobre això, va indicar que la decisió d'allunyar de les costes vaixells accidentats va ser presa «en diverses ocasions per governs anteriors» i va defensar que aquesta va ser la mesura «més normal».

Per això, va escometre contra els que qüestionen aquesta opció «perquè ningú va dir a quin port es duria» el petrolier. Sobre el pla de treball proposat pel PPdeG per a la Comissió d'Investigació sobre el Prestige, i en el qual no es demana la compareixença de cap ministre, Fraga va considerar que «és clar que el Parlament de Galícia no pot citar ningú més que dins de la seva competència».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris