nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:

El PSOE critica que el PP no hagi convocat el Pacte Antiterrorista

L'anunci de José María Aznar de promoure una llei per al compliment íntegre de les penes ha caigut bastant malament en el PSOE. Els socialistes critiquen que no s'hagi debatut la proposta en el Pacte Antiterrorista, si bé encara confien que es faci abans del Consell de Ministres del 3 de gener, en el qual el Govern pretén aprovar l'avantprojecte. El portaveu parlamentari socialista, Jesús Caldera, sí que va dir que en trobades informals s'havia arribat a la «reflexió compartida» d'atorgar beneficis penitenciaris als qui rebutgin l'ús de la violència.

El secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, s'assabentà de l'anunci d'Aznar durant la reunió del comitè de seguiment de la crisi dePrestige del seu partit. Diversos dels assistents a la trobada mostraren la seva preocupació, no pel fet que el Govern vulgui modificar la normativa sobre redempció de penes, tema en què bàsicament hi ha coincidència, sinó perquè ha decidit tirar-ho endavant abans que s'hagi reunit el Pacte Antiterrorista.

Jesús Caldera, portaveu parlamentari socialista, assegurà que no pensa que el Govern hagi utilitzat aquest assumpte per tapar la crisi dePrestige, «encara que altres membres del seu partit assenyalaren que sol ser bastant habitual que, quan l'Executiu passa moments dolents i es posa nerviós, recorri al terrorisme». Juan Fernando López Aguilar, del PSOE, parlà amb el ministre de Justícia, José María Michavila, perquè els terroristes no es puguin acollir a beneficis penitenciaris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris