nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Rabat permetrà que 64 vaixells pesquin a caladors marroquins

Arias Cañete adverteix que no es tracta d'un nou acord pesquer

El Marroc permetrà que 64 vaixells de tres comunitats espanyoles, Galícia, Astúries i Cantàbria, pesquin als seus caladors a partir del pròxim 15 de gener, informà ahir el ministre espanyol d'Agricultura i Pesca, Miguel Arias Cañete. Després d'una reunió de quatre hores a Rabat amb el seu col·lega marroquí, Mohamed Taieb Rhafes, Arias Cañete va explicar les modalitats i les condicions tècniques per posar en pràctica l'oferiment del rei Mohamed VI d'obrir excepcionalment els caladors marroquins als pesquers espanyols afectats per la marea negra del «Prestige».

Els pescadors espanyols no estaran obligats a desembarcar les seves captures en ports marroquins, sinó que podran fer-ho al port que vulguin. Marroc tampoc sol·licitarà cap tipus de compensació econòmica, ni exigirà tampoc el pagament de les corresponents llicències.

A més, els pesquers espanyols no seran sotmesos a mesures de control per part de Marroc ni estaran obligats a embarcar en les seves tripulacions pescadors marroquins. Els 64 vaixells podran pescar als caladors de la costa atlàntica de Marroc durant tres mesos, període que es podria prorrogar en funció de l'evolució de la situació a les tres comunitats espanyoles afectades.

Les embarcacions que podran pescar en aigües marroquines es divideixen en 15 vaixells artesanals, 25 de proximitat, 20 palangrers i 4 arrastradors, aquests últims dedicats exclusivament a la pesca del lluç negre, va afegir el ministre espanyol. En una conferència conjunta al terme de la reunió, Arias Cañete va expressar el «profund agraïment del Govern i del poble espanyol al gest de solidaritat i d'humanitat del rei Mohamed VI».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris