muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

ETA adreça cartes a ambaixades perquè els seus ciutadans no viatgin a Espanya

Les persones detingudes a França eren comandos de reserva per operar a l'Estat

L'organització terrorista ETA ha adreçat una onada de cartes a ambaixades acreditades a Madrid en les quals adverteixen els ciutadans estrangers dels riscs de viatjar com a turistes a Espanya, segons informaren ahir fonts diplomàtiques. Les missives estan escrites en diversos idiomes "francès, anglès, alemany, italià i euskera", van dirigides també a agències de viatges i empreses touroperadores i insisteixen que «no col·laborin amb l'Estat repressor espanyol» i que evitin els riscs de viatjar a Espanya.

L'ambaixador danès a Madrid, Christopher Bo Bransen, va explicar que la seva legació diplomàtica havia rebut una carta d'ETA «fa dos dies» i que havia posat aquest fet en coneixement de les autoritats espanyoles del Ministeri d'Assumptes Exteriors, així com les del seu país. Bo Bransen no va poder confirmar si la carta remesa a la seva ambaixada era la mateixa de la que va informar l'Ambaixada belga dijous horabaixa.

Fonts policíaques varen dir que ETA pretén iniciar la seva campanya d'estiu contra els interessos turístics espanyols amb aquesta onada de cartes. Així mateix, varen advertir que una «zutabe» d'ETA ja havia parlat d'iniciar una campanya d'aquestes característiques. A més, varen insistir que no hi ha «un risc afegit amb aquestes missives», ja que es tracta de «propaganda internacional» en un moment en què la banda terrorista es troba contra les cordes per les operacions policíaques.

La carta rebuda a l'Ambaixada de Bèlgica a Madrid, firmada per la banda terrorista ETA, «incloïa amenaces sobre possibles objectius en territori espanyol», segons va informar el ministre belga d'Afers Estrangers, Patrick Herman, sense donar més precisions. D'una altra banda, dels interrogatoris efectuats als nou detinguts ahir (sis homes i tres dones, entre elles Beltzane Obanos, de 22 anys), s'arribà a la conclusió que eren comandos «de reserva» per operar a Espanya.

Igualment continuà ahir el registre de quatre apartaments a Arcachon, Pau, Tarbes i Lorda, així com l'inventari i anàlisi de les armes i els documents confiscats. Malgrat que alguns mitjans de comunicació van assegurar que els dos homes detinguts a Pau hi havia en possessió de dues motxilles carregades d'explosius, diverses fonts pròximes a les indagacions desmentiren rotundament aquest extrem, com també es desmentí l'existència d'un zulo amb explosius a Arcachon, tot i que sí s'hi trobà material químic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris