algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

El Parlament europeu reprova el Govern per la crisi del «Prestige»

Una errada de tres parlamentaris «populars» permeté aprovar la moció

Una errada de tres eurodiputats «populars» ocasionà ahir que el Parlament Europeu aprovàs una moció socialista que reprova l'actitud del Govern espanyol en la crisi del «Prestige» i «lamenta la falta de coordinació i de recursos disponibles per fer front des del començament el desastre». Però també ahir l'absència a la Cambra d'Estrasburg de vuit diputats socialistes "entre els quals es comptaren José María Mendiluce, Rosa Díez i l'exmininistre Carlos Westendorp" impedí que prosperàs la creació d'una comissió investigadora, sol·licitada pels socialistes, per esbrinar les responsabilitats de l'Executiu espanyol en el sinistre del «Prestige», entre altres punts.

En ambdós casos, les errades o les absències foren decisives en les votacions.
Respecte de la comissió investigadora fracassada, el secretari general del PP i ministre d'Administracions Públiques, Javier Arenas, acusà ahir el PSOE de posar en perill els fons comunitaris; i va acusar José Luis Rodríguez Zapatero de fer una oposició «deslleial» i «destructiva» amb Espanya i amb Galícia.

«Afortunadament» no s'aprovà la investigació, va assegurar el dirigent popular, qui va precisar que, d'haver prosperat la proposta socialista s'haurien posat en risc els fons comunitaris que ha de rebre Espanya en relació amb aquesta qüestió. Segons Javier Arenas, l'article 151 del Reglament del Parlament Europeu preveu que la creació d'una comissió d'investigació pot produir-se en pressuposar que un Estat membre ha pogut trencar el dret comunitari. Quan això ocorre, va argumentar, «es posen en risc els fons europeus».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris