muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

El PSOE acusa el Govern de convertir l'abocament del «Prestige» en catàstrofe

Rajoy diu que Caldera manipulà la seqüència dels fets i li demana que dimiteixi

La segona compareixença al Congrés del vicepresident primer del Govern, Mariano Rajoy, per explicar el succeït amb ePrestige fou encara més tensa que la primera. El PSOE esgrimí un document de Salvament Marítim per demostrar que el canvi de rumb fou el que provocà que el vessament del vaixell es convertís en una catàstrofe. Rajoy acusà el portaveu parlamentari socialista, Jesús Caldera, de manipular el que realment va succeir amb l'única finalitat d'enfonsar el vicepresident, i exigí al socialista que dimiteixi. Dimissions és el que va sol·licitar IU en aquesta comissió, mentre que el PNB va demanar que s'impliqui en la gestió de la crisi el ministre de l'Interior, Àngel Acebes, com a responsable de Protecció Civil.

Caldera fou molt crític amb Rajoy, en la seva compareixença a la Comissió Constitucional del Congrés dels Diputats. El portaveu socialista va dir que l'accident dePrestige derivà en catàstrofe per la gestió del Govern. Segons va dir, els tècnics oferiren fins a tres possibles destinacions del vaixell, però apuntà que el més greu fou que després de dos dies rumb al nord es decidís dirigir el vaixell al sud, contra el criteri tècnic.

En la seva compareixença del dia 5, Rajoy atribuí precisament als tècnics la decisió d'allunyar el vaixell, però Caldera va dir que fou el Govern qui la va prendre. Per demostrar-ho, va mostrar documents de la Societat de Salvament Marítim amb la transcripció de les ordres donades el 8 de desembre, en què consta que es canvià el rumb «davant de la insistència de Marina Mercant». «Es va allunyar el vaixell en la direcció incorrecta i això n'afavorí el trencament i l'extensió de l'abocament», va dir.

La resposta de Rajoy fou igualment dura. «És dels casos més miserables que he vist en la meva vida», va afirmar, tan sols per enfonsar-lo. En la seva explicació, Rajoy assegurà que el portaveu socialista va amagar la primera part de la seqüència dels fets, la que demostra que el canvi de rumb es produí a les 3.00 hores del dia 15 de novembre i que a les 8.30 es dugué a terme un nou canvi perquè no s'havia complert l'ordre d'allunyament de la costa donada per Marina Mercant.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris