algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Economia multiplica per 6 les ajudes al turisme del nord de la Península, afectat per la tragèdia

Per a la promoció de Galícia i la regió cantàbrica es preveu unes inversions de 8 milions d'euros

El ministre d'Economia, Rodrigo Rato, va anunciar ahir que els fons de promoció turística de Galícia i la regió cantàbrica s'augmentaran fins a vuit milions d'euros, gairebé sis vegades més del que ja havia estat pressupostat (1'40 milions), per pal·liar els danys causats pel petrolier «Prestige».

Rato féu aquest anunci a Santander, on a més va avançar que s'aprovaran cinc plans especials de promoció per a municipis afectats per la 'marea negra': tres per a la zona de la costa de la Mort, les Ries Baixes i Ribadeo, a Galícia; un per a l'àrea de Castropol, a Astúries; i un altre per a Cometes, a Cantàbria.

El ministre va assegurar que el Govern «assumeix i tracta d'extreure les millors conclusions» de les crítiques que ha rebut, però també va insistir en què la resposta donada a la «catàstrofe» provocada pel naufragi del «Prestige» «no té precedents», ni en medis mobilitzats, ni en ajuts aprovats, ni en la magnitud del moviment de solidaritat que ha generat.

Rodrigo Rato es va entrevistar ahir a Santander amb el president de Cantàbria, José Joaquín Martínez Sieso i una representació dels principals sectors econòmics perjudicats per l'abocament del «Prestige», per exposar-los l'abast dels ajuts ja aprovats i dels que s'autoritzaran en breu.

«El Govern "va explicar Rato" no només té intenció de respondre a les necessitats immediates» de la neteja de la costa feta malbé pel fuel vessat al mar pel «Prestige», sinó també de «pal·liar els efectes econòmics que pugui tenir en un futur immediat aquesta catàstrofe mediambiental».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris