algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Aznar demana perdó

La visita aixeca una marea de crítiques dels partits polítics i els mariners afectats

75168

El malestar contra Aznar era ahir molt gran a la Corunya.

Un mes després que esclatàs la crisi del «Prestige» el president del Govern, José María Aznar, trepitjà a la fi Galícia. I ho féu explicant la seva absència pel seu rebuig a «la foto d'oportunitat» i la seva promesa de viatjar «duent solucions». Reconegué i assumí les seves errades en la gestió d'aquest ingent desastre i demanà perdó als que s'han vist «perjudicats».

Aznar, que observà els danys des d'un avió però no trepitjà cap platja, anuncià ajudes per més de 280 milions d'euros i es contractaran 7.000 aturats per a la neteja de les costes. La seva presència aixecà airades crítiques i insults entre els partits polítics i una societat indignada. A la Corunya, unes mil persones participaren en la manifestació convocada per diferents col·lectius, entre ells «Nunca Máis», «Greenpeace», BNG i CIG, en la que fou detinguda una persona.

Els manifestants es concentraren passades les onze del matí davant la Delegació del Govern a Galícia, on es produïren moments de tensió, amb pancartes en les quals demanaven la dimissió dels responsables dels governs central i gallec, i des d'allà es desplaçaren fins a les proximitats de la torre de control, on es trobava Aznar.

El president arribà a Galícia procedent de Copenhague per mantenir quatre reunions. La primera fou amb el vicepresident Mariano Rajoy i el president de la Xunta Manuel Fraga; una altra amb la comissió de seguiment de la catàstrofe; una tercera amb el batle corunyès, Francisco Vázquez i l'última amb representants de confraries i associacions de musclers.

A continuació, en roda de premsa, demanà disculpes per la seva tardança en visitar la zona de la catàstrofe i assegurà que per a ell hagués estat més senzill haver-hi anat abans, però que això «hagués suposat una manipulació dels sentiments dels gallecs». I afegí que, un mes després, sí ha volgut viatjar fins a Galícia perquè arriba amb solucions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris