algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
15°

Jaume Matas: «Mai no he minimitzat la catàstrofe»

El ministre diu que la denúncia d'IU per delicte electoral cerca rèdits polítics


El ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, la gestió del qual en la catàstrofe dePrestige ha estat molt criticada i li ha valgut fins i tot una denúncia per delicte ecològic, assegura que el Govern no ha minimitzat la crisi i que s'han posat tots els mitjans necessaris per tractar de resoldre els problemes ocasionats pechapapote.

-Pel que sembla, les seves gestions en la catàstrofe li han valgut les crítiques fins i tot del president Aznar.
-Això és mentida. Precisament ha succeït tot el contrari. Amb motiu d'aquesta crisi he tingut un contacte directe i permanent amb ell i l'únic que hi ha és una molt bona relació. Amb aquest tipus de badomeries l'únic que queda clar és quina és l'única preocupació de certs polítics: en lloc d'ajudar a solucionar el problema, es tractar de veure com crear enfrontaments. És un simple intent de desgast a l'adversari.

-Què opina que el fiscal hagi acceptat tramitar la denúncia d'IU en contra seva per delicte ecològic?
-Aquestes coses no mereixen major comentari que el del respecte absolut a la Justícia. La decisió d'IU és un plantejament absurd però va en la línia del que persegueixen, que és que alguns diaris donin més importància a la denúncia que a les mesures per resoldre el problema. És una denúncia política i mediàtica que no mereix més comentaris.

-S'ha escampat la sensació que el Govern minimitzà el problema.
-Mai no he minimitzat la catàstrofe i mai no he fet declaracions en aquest sentit. El Ministeri de Medi Ambient ha actuat en l'àmbit de les seves competències, que són la zona de costa i la terra, perquè el mar no és la nostra competència. A més, s'ha de recordar que les CA també tenen competències en medi ambient. Sempre s'ha actuat desplegant un dispositiu preventiu i això ho debatré i discutiré amb qui vulgui. Al que no estic disposat és a entrar en un espectacle de debats polítics i que usin la desgràcia aliena per obtenir rèdits polítics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris