muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Els petroliers monobuc no podran entrar als ports espanyols a partir de gener

A partir de l'1 de gener, els vaixells petroliers d'un buc únic que transportin fuel pesat, quitrà, betum asfàltic, petroli o cru pesat no podran entrar en ports espanyols, terminals o zones d'ancoratge, independentment de quin sigui la bandera que enarborin. Així ho estableix el reial Decret llei aprovat ahir pel Consell de Ministres a fi d'evitar catàstrofes com la dePrestige. Els naviliers van criticar que la norma aprovada no hagi comptat amb l'opinió del sector.

A partir del pròxim 1 de gener els vaixells deuran, a fi de facilitar el trànsit a la nova situació, notificar a l'Autoritat Marítima, amb un mínim de 24 hores d'antelació, la intenció d'entrar en port, a fi que la citada autoritat exerceixi el control que li correspongui.

La norma aprovada incorpora a la legislació els acords sobre seguretat marítima assolits a l'últim Consell de Transports, Telecomunicacions i Energia de la UE dels 5 i 6 de desembre. Aquests acords estableixen que els petroliers d'un sol buc no podran transportar petrolis pesats. Amb la norma, el Govern pretén «començar a posar bases ben sòlides i concretes per impedir o almenys dificultar, que en el futur es repeteixin catàstrofes amb conseqüències tan desgraciades com la dePrestige». La contundent mesura aprovada contribuirà, segons Mariano Rajoy, a la «desaparició accelerada» de vaixells tanc de buc únic que transportin mercaderies perilloses i contaminants».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris