algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

L'oposició acusa el ministre Rajoy de donar dades falses sobre el trasllat del «Prestige»

Els grups de l'oposició han sol·licitat la compareixença en el ple del Congrés de Mariano Rajoy, amb l'acusació que el vicepresident primer va oferir dades falses durant la sessió de control sobre el trasllat del Prestige mar endins.

Els quatre grups, PSOE, IU, PNB i grup mixt, consideren que Rajoy va mentir dient que la decisió d'allunyar el vaixell de la costa es va fonamentar «en criteris estrictament tècnics» per reduir així les possibilitats de risc ambiental. «Fou la conclusió de la reunió tècnica realitzada a la Delegació del Govern de la Corunya i a la qual assistiren 17 persones en qualitat de tècnics», digué Rajoy, segons recull el diari de sessions del Congrés.

Per la seva banda, l'oposició argumenta que la reunió esmentada es va produir el dia 19 després que el vaixell s'hagué xapat en dos en alta mar. El portaveu parlamentari d'IU, Felipe Alcaraz, va dir que segons les seves dades l'encontre al qual es va referir Rajoy durant la compareixença «va tenir lloc a casa del director general de la Marina Mercant i hi assistiren el delegat del Govern a Galícia, Arsenio Fernández i alguns dels seus assessors, com també el ministre de Foment Àlvarez-Cascos, via telefònica».

Davant de les possibles incongruències, els quatre grups han sol·licitat la compareixença immediata de Rajoy perquè el vicepresident aclareixi quan va tenir lloc la reunió en què es va decidir allunyar el Prestige i la identitat d'aquests experts. I que expliqui quin va ser el protocol d'intervenció utilitzat per adoptar les primeres decisions en aquesta catàstrofe, i totes les decisions preses des del SOS llançat pel petrolier fins al seu enfonsament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris