algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El fiscal general admet la denúncia contra Matas per delicte ecològic

El ministre Àlvarez Cascos també haurà de respondre per la catàstrofe del «Prestige»

81554

Jaume Matas assegurà que a pesar de les denúncies estava «tranquil».

La Fiscalia General de l'Estat ha admès a tràmit la denúncia d'Els Verds contra els ministres de Medi Ambient, Jaume Matas i de Foment, Francisco Àlvarez Cascos per «prevaricació ecològica» en relació amb la seva gestió en la catàstrofe del Prestige després que la Junta de Fiscals n'hagi informat favorablement, segons manifestà ahir el portaveu d'Els Verds d'Andalusia, Francisco Garrido.

Per la seva banda, IU també va presentar ahir davant la Fiscalia General de l'Estat una denúncia contra ambdós ministres per presumptes delictes de risc contra el medi ambient. La denúncia d'Els Verds davant de la Fiscalia es fonamenta en la consideració que l'«actuació negligent i la deixadesa de responsabilitats» dels titulars de Foment i de Medi Ambient en matèria de prevenció i control respecte de la catàstrofe del Prestige constitueix un delicte de «prevaricació ecològica» tipificat en el Codi Penal.

Concretament, Els Verds consideren que la gestió de Cascos i de Matas «entra» en el camp del delicte de «prevaricació ecològica» tipificat en els articles 235 i 239 del Codi Penal, que es refereix a la «deixadesa de responsabilitats» que té com a conseqüència un «agreujament» dels danys sobre el medi ambient. Segons Francisco Garrido, promotor de la denúncia davant de la Fiscalia General de l'Estat, la «manca de control» del vessament del Prestige i l'«absència d'un pla de prevenció» constitueixen una «actuació fraudulenta» d'ambdós ministres, els quals acusà d'«intentar minimitzar el cost polític de la catàstrofe a costa d'augmentar el risc ecològic».

D'altra banda, el coordinador general d'IU, Gaspar Llamazares, va lliurar ahir a la Fiscalia una nova denúncia i va afirmar que «hem d'anar directament contra els responsables» que «han pres decisions, s'han inhibit en altres matèries i també han argumentat falsament davant dels mitjans de comunicación un seguit de mesures» que, segons el seu parer, «són possibles delictes».

Llamazares explicà que la denúncia «s'estén a tots els responsables d'aquesta catàstrofe» i inclou les empreses que «hi puguin haver tingut relació» i, alhora, «els responsables polítics que no adoptaren les decisions adequades». El coordinador general d'IU va argumentar que la denúncia «es relaciona també amb la negativa del Govern a dir la veritat» i, en aquest sentit, manifestà que «l'altre aspecte és la responsabilitat política del Govern i d'Aznar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris