nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

La Policia desactiva un paquet bomba remès a la redacció del diari «El País» a Barcelona

L'explosiu anava ocult en un llibre, no tenia destinatari concret i podria procedir d'Itàlia

Artificiers de la Policia Nacional desactivaren ahir un paquet bomba enviat a la redacció del diari El País a Barcelona, ubicada al número 341 del carrer Consell del Cent, preparat per esclatar tot just obert. L'explosiu anava amagat en un llibre, remès al diari sense cap destinatari concret. Segons les primeres investigacions, el paquet podria procedir d'Itàlia.

A les 11.22 hores d'ahir, els agents de seguretat de la redacció barcelonina d'El País alertaren el Cos Nacional de Policia de l'existència d'un paquet sospitós que s'havia remès al diari per correu postal. L'escànner va detectar una cosa sospitosa que finalment va resultar ser una substància explosiva, devers40 grams. Els vigilants en sospitaren per la detecció d'uns conductes, una espècie de cables, i per la superfície irregular del paquet.

Una patrulla de Policia i agents dels Tedax acudiren a la redacció i s'endugueren el paquet. Sota altes mesurades de seguretat, traslladaren la bomba a una zona de seguretat de què disposen els artificiers als afores de la capital catalana. Allà, examinaren el llibre i hi trobaren els 40 grams de material. Després procediren a provocar-ne l'explosió controlada. Segons les primeres investigacions, informaren fonts policíaques, el paquet es va enviar des d'Itàlia. L'elaboració de l'explosiu és molt semblant a la d'un altre que es va remetre l'any passat a la seu del sindicat de presons Catac, també a la Ciutat Comtal.

El ministre d'Interior, Àngel Acebes, va confirmar que hi havia un text a dins, escrit en italià i firmat per un grup italià contrari al capitalisme, a les presons i als escarcellers i les sigles del qual són CCCCC. En l'escrit, segons va explicar, es profereixen diverses amenaces i es reivindiquen diferents qüestions relatives a la desaparició de les presons i a l'excarceració de tots els presos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris