algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

PSOE i BNG demanen que Fraga cessi i que es convoquin eleccions

El president de la Xunta es mantindrà en el càrrec «fins al final»

El Parlament gallec visqué ahir el debat de les mocions de censura que PSOE i BNG presentaren contra el president de la Xunta, Manuel Fraga. El secretari general dels socialistes gallecs, Emilio Pérez Touriño, i el portaveu nacionalista, Xosé Manuel Beiras, llançaren durs qualificatius a l'actuació del Govern en la crisi dePrestige i exigiren la convocatòria immediata d'eleccions.

Fraga, per la seva banda, assegurà que no deixarà la Presidència de la Xunta «fins el final» i reprovà als partits de l'oposició que presentin mocions que «no li fan cap bé a Galícia». Pérez Toruiño va ser el primer a intervenir. Va demanar la dimissió de Fraga i la convocatòria d'eleccions autonòmiques perquè la Xunta ja no compta amb la confiança dels gallecs. «Que ho deixi ja, que es retiri, descansi, llegeixi, escrigui o caci. Li agraïm els serveis prestats, però no s'entossudeixi, no hi insisteixi, tot té un temps i un límit», va dir el líder socialista a Manuel Fraga.

Touriño justificà la moció de censura del PSOE en les mentides del Govern per ocultar la realitat i «disculpar la negligència del Govern de José María Aznar» i en la «greu irresponsabilitat» del propi Fraga per ser absent de Galícia el primer cap de setmana després de l'accident dePrestige. En la seva intervenció, va proposar l'exercici del ple autogovern i l'establiment d'una economia i una política d'austeritat.

A continuació, el portaveu nacional del BNG, Xosé Manuel Beiras, va ser igualment crític amb Fraga. Segons va dir, Fraga ha de dimitir per haver permès que el Govern central «usurpi l'autogovern» de Galícia. El president de la Xunta, va dir, «va claudicar pusil·lànime» a l'hora d'exercir la seva sobirania com Estat a les instàncies internacionals i davant els poders econòmics. «La Xunta va dimitir del seu poder autònom», deixant que els «enviats d'Aznar» convertissin els consellers en «simples funcionaris».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris