algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Madrid i Rabat s'acosten, però no fixen el retorn dels ambaixadors

Palacio i Benaissa acorden crear grups de treball en «assumptes específics»

Els governs espanyol i marroquí decidiren ahir donar un enfocament «positiu» a les seves relacions diplomàtiques amb la creació de grups de treball sobre «assumptes específics, que es reuniran pròximament per aconseguir la normalització «completa» de les relacions».

Madrid i Rabat decidiren «la creació de grups de treball sobre assumptes específics que es reuniran pròximament a diferents nivells i reiterant la seva voluntat d'assolir en aquest marc l'objectiu de la normalització completa de les seves relacions bilaterals, es va indicar» en un comunicat fet públic al final de la reunió de la ministra d'Afers Estrangers, Ana Palacio, amb el seu homòleg marroquí, Mohamed Benaissa, al Palau de Viana.

Els caps de la Diplomàcia espanyola i marroquina no varen fixar una data per al retorn dels respectius ambaixadors, encara que varen anunciar una nova reunió entre ells a Rabat «a començaments de l'any 2003». Palacio i Benaissa varen procedir a un «inventari crític i detallat del conjunt dels assumptes, dificultats i qüestions pendents de les seves relacions bilaterals» i van decidir donar-los un enfocament «positiu».

Aquestes estaran dirigides «cap el futur» i basades en un diàleg «reforçat, sincer, profund i exhaustiu que permeti restablir la confiança entre els dos països», es va indicar en el comunicat. Així mateix, la ministra espanyola i el seu col·lega marroquí varen decidir definir «conjuntament una plataforma d'entesa per impulsar les relacions bilaterals sobre una base sana, clara i coherent», segons tot l'estipulat en el Tractat d'Amistat i Cooperació hispanomarroquí. Igualment, varen reiterar la seva voluntat de mantenir «unes relacions privilegiades basades en el respecte mutu, la confiança i els interessos estratègics compartits».

Del seu costat, Palacio indicà que amb la reunió s'ha aconseguit restablir «el nivell de diàleg i complicitat necessaris entre dos països veïns» que són l'un per a l'altre una qüestió prioritària per raons històriques, econòmiques, socials i culturals. Es va mostrar «molt satisfeta, i no és retòrica». Palacio explicà que a la reunió no s'han tractat coses concretes, sinó que amb ella es pretenia «reprendre el diàleg entre ambdós governs».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris