nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Tota l'oposició exigeix per carta a Aznar una reunió sobre la crisi

El president garanteix al PP que el Govern té el control de la situació

Tots els partits de l'oposició van sol·licitar ahir per carta al president del Govern, José María Aznar, que els convoqui per parlar de les mesures per pal·liar la catàstrofe del Prestige. A aquesta petició es van afegir també els socis de l'Executiu, CiU i Coalició Canària. El PP, encara que va insistir en la deslleialtat de l'oposició, va ratllar de «presentable» la iniciativa.

Els populars, això sí, van rebutjar per tercera vegada un ple monogràfic al Congrés. Per aquests motius, creixen les veus que demanen una moció de censura contra Aznar. IU i Grup Mixt insistiren ahir, però el PSOE, únic grup que pot presentar aquesta mesura, va assegurar que no és el moment de demanar responsabilitats polítiques.

D'altre costat, el PP ha tancat files per afrontar la crisi. El president del Govern i del partit, José María Aznar, garantí ahir, en la seva intervenció davant de la Junta Directiva Nacional popular, que l'Executiu té el control de la situació, malgrat les crítiques de l'oposició. Això sí, després d'admetre el propi Aznar que es van cometre alguns errors, el ministre de Defensa, Federico Trillo, assegurà que en els primers moments no es va considerar necessària una major presència de l'Exèrcit a Galícia.

«Portam les tasques i les regnes del Govern, i estam prenent les coses com hem fet sempre, molt seriosament», va dir Aznar davant de la direcció del PP. Com ja va dir en l'entrevista que va concedir a Televisió Espanyola, la del Prestige és «la major catàstrofe ecològica de la història d'Espanya» i li ha tocat a aquest Govern fer-li front. «Per això ens van votar; estam aquí per treballar», afirmà Aznar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris