algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Madrid encara no ha demanat a la Comissió Europea rebre les ajudes per a catàstrofes

L'Estat espanyol no ha demanat encara formalment a la Comissió Europea rebre doblers del Fons Europeu de Solidaritat per a catàstrofes, segons afirmà ahir el portaveu comunitari de Política Regional, Pierre Jerome Henin. El portaveu assegurà que «no hi ha hagut una demanda de les autoritats espanyoles respecte del Fons de Solidaritat» i que, per contra, ha sol·licitat la creació d'un «fons per a marees negres», una iniciativa ja inclosa en el paquet de mesures aprovat amb el nom Erika II. També manifestà que per accedir a aquestes arques europees és necessària una avaluació dels danys.

D'altra banda, el ministre espanyol de Medi Ambient, Jaume Matas, i la comissària europea Margot Walstrom van confirmar a Brussel·les un acord per a l'elaboració d'un estudi que serà cofinançat per l'Executiu comunitari i que permetrà valorar amb precisió els danys provocats pel naufragi del Prestige.

Matas va declarar que amb aquest estudi es confirma «l'oferiment que va fer (la comissària Wallstrom) en la seva passada visita a Galícia» i va recordar que el cost de l'anàlisi serà inicialment de 600.000 euros, repartit a parts iguals entre la Comissió Europea i el Govern d'Espanya. Matas va aclarir que els danys materials ja estan calculats, però no els mediambientals.

Va afegir que un equip d'experts de la UE acudirà a les zones afectades «per poder fer un seguiment de la situació i de la coordinació dels mitjans internacionals i europeus que s'estan utilitzant». Matas va puntualitzar que la posada en marxa de l'estudi és «immediata», i ambdues parts van confirmar que dimarts es durà a terme una reunió entre representants de la Comissió Europea, Espanya, Portugal i França.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris