nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Fraga reconeix que era de cacera durant la primera marea negra

Diu que allunyar el petrolier «va ser més dolent del que estava previst»

El president de la Xunta de Galícia, Manuel Fraga, ha reconegut que quan es va produir la primera marea negra provocada pel vessament dePrestige era de viatge fora de Galícia. A més, va dir que la decisió d'allunyar el petrolier de la costa «va ser més dolenta del que estava previst, però no per culpa de l'Administració, sinó del capità».

El PSOE ha anunciat que dimecres que ve tornarà a la càrrega al Congrés dels Diputats preguntant a Aznar, Rajoy, Cascos i Matas per les conseqüències dePrestige, a més a més d'exigir responsabilitats «als qui van mentir».

Fraga, en una entrevista publicada al diari La voz de Galicia, explica que el cap de setmana en el qual tingué lloc el primer vessament dePrestige va ser «menys de 24 hores» fora de Galícia. Quant a la seva participació durant aquell temps en una cacera a Madrid, el titular de la Xunta aclareix que hi va ser «quatre hores» i que va tornar a terres gallegues «sense dinar». «El que ocorre és que hi ha qui va voler fer d'això una cacera contra la meva persona inútilment», postil·la.

Pel que fa al polèmic allunyament de la costa del petrolier, Fraga sosté que es va prendre «la decisió menys dolenta, encara que la menys dolenta va ser més dolenta del que estava previst, però no per culpa de l'Administració», sinó per l'actuació del capità del vaixell, a qui responsabilitza de la seva «obstrucció» i li exigeix que respongui d'això davant de la Justícia.

El PSOE ha anunciat que tornarà a envestir la pròxima setmana al Congrés amb la catàstrofe dePrestige dedicant totes les seves preguntes de control a aquest assumpte perquè siguin contestades pel president del Govern, José María Aznar, el vicepresident primer, Mariano Rajoy, i els ministres de Foment i de Medi Ambient, Francisco Àlvarez Cascos i Jaume Matas, respectivament, i els demanarà responsabilitats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris