nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Rajoy no descarta l'arribada d'una tercera marea negra des del «Prestige»

El batiscaf troba la popa del vaixell mentre que 75 platges asturianes estan afectades

El vicepresident primer del Govern, Mariano Rajoy, assenyalà ahir que el Govern no descarta que pugui produir-se una nova marea negra que arribi a les costes, ja que continua brollant fuel dePrestige.

«Estam preparats per a això i jo no ho descart en absolut; continua fluint fuel a la zona de l'enfonsament. Tindrem els mitjans preparats, preveurem que pugui tornar una invasió a la costa, però en aquest moment és molt arriscat per la meva part fer una afirmació en un o altre sentit», va afirmar Rajoy en roda de premsa.

Mentrestant, el batiscaf francès Nautile, que ahir efectuà la seva cinquena immersió per avaluar les restes dePrestige, localitzà la popa del petrolier a 3.700 metres de la proa, informà la Vicepresidència Primera del Govern en un comunicat.

Un total de 21 vaixells treballaven ahir en la retirada de les taques. Un d'ells, el vaixell noruec Far Scout, s'ha desplaçat a la zona de l'enfonsament del vaixell per treballar en la succió dels abocaments que allà es registren. D'altra banda, s'ha obert un compte corrent a Banesto perquè els interessats puguin col·laborar econòmicament amb els afectats per la marea negra. El nombre de compte és el següent: 0030 6045 11 0375105273.

Quant a la situació de les taques, el Govern informa que mantenen la mateixa situació que divendres. Segons el comunicat, la zona de l'enfonsament serà reconeguda per avions per localitzar i avaluar el seguiment de les taques albirades en dies passats. Durant el dia d'ahir, els vaixells continuaren amb les tasques de recollida de taques prèviament localitzades pels diferents mitjans aeris i marítims, entre Cap Finisterre i A Guarda.

En un altre ordre de coses, l'Exèrcit, Protecció Civil i Creu Roja van repartir ahir més de 15.000 menjars i 10.000 botelles d'1'5 litres d'aigua entre els voluntaris que treballen en la neteja de les platges gallegues. Així mateix, es porten repartits, entre la Xunta i el Govern central, més de 90.000 equips de recollida de fuel, tant a les platges com a mar endins.

Les embarcacions que participen en les tasques de neteja de les restes de fuel abocats pePrestige a les costes gallegues, s'han proveït fins divendres de 117.000 litres de gasoil de forma gratuïta, fruit de l'acord assolit entre la Xunta i diverses empreses de distribució de combustible. Respecte de la col·locació de barreres, en total s'han posat a dia d'ahir 16.668 metres, encara que d'aquesta quantitat es mantenen operatius 12.683 metres, segons s'indica en el comunicat del Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris