muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

El Govern reconeix l'aparició de dues grans taques al lloc de l'enfonsament

Pescadors i voluntaris continuen queixant-se per la manca d'eines per lluitar contra el fuel

El vicepresident primer del Govern, Mariano Rajoy, va afirmar que a la zona on es va produir l'enfonsament del petrolier Prestige hi ha dues taques grans «amb barreja de molts productes» situades a unes 133 milles de la costa gallega (uns 240 quilòmetres).

Rajoy, en la seva compareixença davant els mitjans de comunicació després de presidir ahir matí a la Corunya la Comissió de Seguiment del Prestige, va declarar que aquestes dues taques no han variat la seva posició en els últims dies però que en aquest moment avancen en direcció sud-oest com a conseqüència del vent.

El vicepresident primer del Govern va explicar que quan les condicions meteorològiques ho permetin s'enviarà un vaixell de neteja del carburant per actuar a la zona de l'enfonsament. Sobre les tasques d'inspecció del batiscaf Nautile, Rajoy va dir que no podia oferir més dades de les aportades dijous i va assenyalar que es constata l'existència d'un fluid a la zona de proa del qual és molt difícil determinar la quantitat i si finalment arribarà o no a la superfície.

A la pregunta d'un periodista sobre si el president del Govern té previst visitar la zona afectada per la marea negra, Rajoy va assenyalar que José María Aznar està fent «el major esforç que és capaç» per cercar solucions a aquest problema.

El seu camí Mentrestant, les nombroses taques de fuel oil abocades pel Prestige, que campen a l'ampla per l'oceà Atlàntic i la mar Cantàbrica, han tocat de ple ja la pràctica totalitat del perímetre de costa del Parc Nacional de les Illes Atlàntiques "illes de Sálvora, Ons i Cies.

Mentre la marea negra continua impactant a les costes gallegues, 37 platges asturianes i tot el litoral de Cantàbria també es veuen afectats i a Euskadi, on apareixien dijous taques de chapapote al 70 per cent de la platja de Bakio (Biscaia), el Govern basc adverteix que, en el pitjor dels casos, a les pròximes hores devers 2.000 tones de fuel podrien contaminar la costa basca. Les taques de fuel cobreixen ja el cent per cent del perímetre de les illes de Sálvora i de Ons i el 96 per cent de les Cies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris