nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

La UE reforçarà la seguretat del transport marítim de petroli

El Consell de Ministres de Transports de la Unió Europea acordà ahir un text que recull diversos compromisos encaminats a millorar la seguretat del transport marítim de petroli i altres mercaderies perilloses. Ara, els Quinze cercaran el suport al document aprovat dels països candidats a entrar en la Unió i d'altres països veïns, amb l'objectiu d'eliminar els vaixells més antics i reemplaçar-los per vaixells amb doble casc.

Abans de la reunió, el ministre de Foment, Francisco Àlvarez Cascos, confiava obtenir un ampli acord. L'objectiu que portava sota del braç era aconseguir que es recuperassin els terminis que inicialment tenia la comissió per a l'eliminació dels petroliers monocasc. En l'acord, els Quinze es comprometen que el petroli pesat sigui transportat en vaixells de doble casc. Aquest text es plasmarà en acords administratius, que permetran que els països membres puguin rebutjar vaixells monocasc que transportin aquests productes als seus ports, terminals o àrees d'ancoratge.

Per la seva banda, la comissària europea de Medi Ambient, Margot Wallström, assenyalà en la seva visita a la zona del litoral afectada per la marea negra que «la meravellosa costa gallega ha quedat convertida en un desastre econòmic i ecològic de greus conseqüències», en el que no dubtà en qualificar com a «acte criminal».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris