muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Ibarretxe convoca una manifestació dia 22 per demanar el final d'ETA

La banda creu que el pla del lehendakari és «un nou frau autonomista»

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, convocà ahir una manifestació que es durà a terme a Bilbao el pròxim dia 22 per exigir la desaparició de la banda armada ETA. Aquesta iniciativa es produeix poques hores després que l'organització etarra fes públic un comunicat en el qual critica el pla del lehendakari. El PP assistirà a la manifestació, segons va confirmar ahir el seu president a Euskadi, Carlos Iturgaiz. Això no obstant, va assegurar que el lehendakari s'ha vist obligat a convocar la marxa per les mesures contra la banda armada que està impulsant el Govern de José María Aznar.

Ibarretxe anuncià la convocatòria de la manifestació en una compareixença extraordinària a la seu de Lehendakaritza a Vitòria. El lema de la marxa serà «ETA kanpora, ETA fora de les nostres vides d'una vegada i per sempre». El lehendakari va fer una crida a la societat basca perquè mostri el seu rebuig a la banda terrorista «més enllà de les militàncies polítiques, de les idees i dels projectes polítics de cada un».

De fet, el PP va recollir molt ràpid el guant llançat pel lehendakari i va acceptar la invitació. Iturgaiz va assegurar que els populars bascs aniran a Bilbao perquè sempre han acudit «a manifestacions que signifiquen anar contra ETA». En tot cas, va matisar que la diferència amb els nacionalistes és que aquests «munten manifestacions contra ETA» i també «acudeixen a les convocades per ETA, com la que es va muntar per part de Batasuna a Bilbao fa uns mesos en contra de la seva il·legalització».

Iturgaiz va dir que aquesta convocatòria «posa de manifest que les iniciatives adoptades i preses contra ETA per l'estat de dret estan funcionant i funcionant bé», i va dir que són aquestes mesures impulsades pel Govern central les que estan obligant el PNB a iniciatives com aquesta manifestació. En tot cas, va precisar que «l'important és que la fermesa democràtica contra ETA estigui per damunt de tot».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris