algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

Rajoy diu que «el Govern actuà amb promptitud, diligència i encert»

Zapatero acusa l'Executiu d'amagar la magnitud de la catàstrofe

El sotspresident primer, Mariano Rajoy, explicà ahir al Congrés que el Govern actuà amb «promptitud, diligència i encert» durant la catàstrofe desencadenada per l'enfonsament dePrestige, i també intentà evitar l'alarma social davant del desastre. Així va contestar les acusacions del secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, el qual va assegurar que l'Executiu ha comès un gran error tractant d'amagar la magnitud de la marea negra. Rajoy va assegurar que es va decidir dur el petrolier a alta mar perquè era «el més eficaç per evitar danys majors enfront d'altres alternatives».

El líder socialista va proposar un paquet de mesures, entre les quals hi ha la mobilització immediata de 10.000 soldats de l'Exèrcit per afrontar els efectes de l'abocament. Rajoy va defensar al Congrés totes les decisions adoptades pel Govern perquè s'han pres per «triar l'opció més eficaç i prudent per evitar riscs majors». El sotspresident va defensar l'opció d'enviar ePrestige a alta mar, arran de l'incendi del combustible -inviable per l'elevat punt d'inflamació del combustible i per les adverses condicions meteorològiques- o dur el vaixell a port per reparar-lo. Amb la decisió presa, avalada per tots els informes tècnics de què disposava el Govern, per tenir més temps per lluitar contra la marea negra.

En la seva rèplica, Zapatero va retreure a Rajoy aquesta decisió de dur el vaixell «no se sap on ni per què», perquè així es va crear una marea negra, terme que eludeix el Govern. «Hi ha una marea negra. Per què es nega a reconèixer-ho?», demanà. De fet, assegurà que el Govern «des del primer moment ha volgut negar l'abast de la catàstrofe», eliminant «la marea negra de la televisió pública i fer creure així que no n'hi havia». S'afegiren a aquestes acusacions tots els grups de l'oposició.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris