muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Arzalluz deixarà la presidència del PNB a finals del pròxim any

El líder nacionalista no tanca la porta a una coalició amb EA

El president del PNB, Xabier Arzalluz, anuncià ahir que deixarà aquest càrrec abans de final del pròxim any, una decisió que va qualificar d'irrevocable. Molt abans que arribi aquesta data, el seu partit haurà de aclarir la seva relació amb EA. Arzalluz va assegurar que no tanca la porta a una nova coalició entre els dos partits nacionalistes, ja que va advertir que seria un fracàs no reeditar un acord que va permetre a Juan José Ibarretxe revalidar la victòria en les eleccions autonòmiques del 2001.

Arzalluz no romandrà uns altres quatre anys al capdavant del PNB, per la qual cosa abandonarà la presidència a finals del pròxim any. Segons va explicar en una entrevista concedida a ETB, el lehendakari no li ha demanat que continuï. «Ibarretxe no em necessita», va dir, encara que va admetre que alguns nacionalistes sí que li ho han demanat. «Que hi ha gent que em diu 'has de seguir', ja que sí, clar, cada un té els seus fans, però jo acab ja el cicle», va explicar.

Aquesta mateixa decisió és la que va prendre fa quatre anys. Llavors va decidir reconsiderar la seva actitud perquè José Antonio Ardanza també deixava al mateix temps de ser lehendakari i la gent del partit va considerar que «la substitució de dos referents al mateix temps» no era aconsellable. «I jo va ser feble i em vaig deixar convèncer, però aquesta vegada no em deixaré convèncer», va advertir.

La seva sortida del PNB es produirà abans que José María Aznar faci el mateix en el PP i la Presidència del Govern. «Aquest període d'Aznar és un període perdut», va dir, acusant el president de no haver complert la seva promesa d'acabar amb el terrorisme en cinc anys. «Se n'anirà Aznar deixant el problema d'ETA perquè, amb Aznar, sí que no hi haurà cap oportunitat de dialogar o negociar, que és el seu major error», va afegir, recordant que continua pensant que aquella solució passa pel diàleg.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris