algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

L'Audiència Nacional confirma el processament de 32 membres d'Ekin per integració a ETA

L'Audiència Nacional va confirmar ahir el processament per integració en banda armada de 32 presumptes membres de l'aparell polític d'ETA, Ekin, rebutjant d'aquesta manera els recursos dels imputats contra els actes dictats pel jutge Baltasar Garzón el 31 de juliol i el 7 de setembre de l'any passat.

En un acte notificat ahir, la secció quarta de la sala penal d'aquest tribunal afirma que «queda perfectament delimitat que Ekin ha vingut a substituir KAS, que era una organització creada per ETA i subordinada a ella, que codirigia el Moviment d'Alliberament Nacional Basc (MLNV) operant en diversos àmbits (militar, polític, cultural i econòmic)».

Entre els processats figuren l'advocat José María Matanzas, a qui Garzón va assenyalar com a «controlador del 'front de makos' del col·lectiu de presos d'ETA»; el responsable nacional d'Ekin, Xabier Alegría, que va intervenir en la presentació pública d'aquesta organització a Pamplona el 6 de novembre de 1999; i el president del Patronat de la Fundació, Joxemi Zumalabe Carlos Trenor.

La resolució assenyala que de les investigacions del magistrat es desprèn que Ekin controla tant la violència de carrer com el denominat «moviment popular», aquest últim a través de la Fundació Joxemi Zumalabe i d'Autodeterminazioaren Biltzarrak (ABK). «Les activitats de l'esmentada Fundació i dels membres que han estat processats són clarament il·lícites i, per tant, existeixen indicis racionals de criminalitat contra ells», afegeix l'acte, que assenyala que la Joxemi Zumalabe guarda «estreta relació» amb el desenvolupament ideològic d'Ekin.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris