algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

No es troben més fuites de fuel

El submarí francès que observà ahir les restes del 'Prestige' comprovà que els tancs aguanten la pressió

67600

El batiscaf francès Nautile no ha trobat cap fuga de fuel procedent dels tancs del Prestige en la seva primera immersió a la zona de l'enfonsament del vaixell, segons anuncià el Govern. Mentrestant, la segona marea negra avança cap a les costes gallegues. La taca principal és a 19 milles entre Fisterre i Touriñán. Ahir, havien aparegut petites clapes a les ries Baixes.

Les taques que precedeixen la segona llengua de combustible ja han començat a arribar a diversos punts de la costa gallega. A les petites taques que han arribat a Touriñán, Finisterre, Muxía, Camariñas i a la platja de Corcubión s'han d'afegir les de les platges de Riazor, Orzán i Amoroses a la Corunya. Tanmateix, allò pitjor encara no ha arribat. Els gallecs esperen amb resignació les 9.000 tones de fuel que, de moment, suren a unes 19 milles de Finisterre i que els vents arrosseguen de nou cap a la costa de la Mort.

El batiscaf francès Nautile va fer ahir la seva primera immersió a la zona de l'enfonsament per comprovar si es filtra fuel dels tancs del petrolier. De moment, l'aparell no n'ha detectat fugues, encara que continuarà les seves feines.

A les ries Baixes ja es comencen a prendre precaucions. Efectius de Salvament Marítim i de Protecció Civil dugueren a terme ja a primera hora del matí el desplegament d'una barrera anticontaminació que ha quedat instal·lada als voltants del pont de la Toxa "a la ria d'Arousa.

D'aquesta manera es pretén protegir l'entorn del complex natural d'Umia-o Grove, protegit perquè allotja diferents espècies i que és reconegut per la seva flora i per la seva fauna, i també perquè acull algunes concessions de cria de marisc de la confraria de la zona. Mentrestant, el rei Joan Carles visità la zona del desastre i va prometre als pescadors gallecs que intervindrà davant del Govern perquè les seves demandes siguin ateses.

El monarca va visitar les localitats de Muxia i de Laxe, dues de les més afectades, per conèixer de primera mà les conseqüències de la marea negra. Els habitants de les localitats de la Corunya reberen el rei amb crits de joia i, posteriorment, li exposaren les seves queixes. El vicepresident primer del Govern, Mariano Rajoy i el president de la Xunta de Galícia, Manuel Fraga acompanyaren el monarca en el seu recorregut per la zona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris