muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

La Fiscalia rebutja la querella del Govern basc contra el jutge Garzón

Demana al Suprem que l'arxivi perquè l'Executiu no està legitimat

La Fiscalia del Tribunal Suprem considera que el Govern basc no està legitimat per querellar-se contra el jutge Baltasar Garzón per un presumpte delicte de prevaricació en relació amb diverses resolucions sobre Batasuna i opina que l'Executiu «s'erigeix en paladí d'una causa aliena».

El fiscal va presentar ahir davant del Tribunal Suprem un escrit en el qual sol·licita que assumeixi la competència per investigar la querella presentada pel Govern basc contra Garzón i demana que aquesta no s'admeti «perquè el querellant té legitimació activa tant per exercitar l'acció popular com la particular», a més de no trobar en els fets denunciats motius de delicte.

L'Executiu basc va presentar davant de l'alt tribunal el passat 17 d'octubre una querella contra Garzón perquè considerà que cometia un delicte de prevaricació en diferents resolucions sobre Batasuna, entre les quals una en què comunicava al Govern autònom que «és ETA» la que estava darrere d'una manifestació convocada a Bilbao en suport d'aquesta formació política i li ordenava que adoptàs les mesures oportunes per «prevenir la legalitat».

Pel fiscal, el Govern basc no té legitimació com a acusador particular, ja que els fets denunciats «no han pogut causar cap perjudici directe a l'Administració» perquè el dret fonamental a la llibertat de reunió que considera vulnerat «és aliè totalment al marc de la institució, i en qualsevol cas la seva defensa correspon al Ministeri Públic».

Qualifica d'«artificiós» el plantejament de la querella en la qual «invoca, en incompatible mescladissa, drets propis i aliens», insisteix l'informe. El fiscal explica que l'Executiu, «a qui evidentment no es jutja en aquest trànsit», hauria pogut plantejar un conflicte de jurisdicció davant la decisió del jutge i recorda que en la querella contra Garzón utilitza «arguments que correspondrien als directament perjudicats per aquella».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris