nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

PSOE, IU, PNB i Mixt s'uneixen i demanen explicacions a Aznar

El president nega una manca de mitjans per afrontar el desastre

Ofensiva total de l'oposició per portar al Congrés la catàstrofe dePrestige. PSOE, IU, PNB i el Grup Mixt han sol·licitat, aquesta vegada de manera conjunta, la convocatòria d'un ple extraordinari en què el president del Govern, José María Aznar, doni explicacions. Aznar ja ha confirmat que compareixerà el vicepresident Mariano Rajoy.

Però la cosa no quedarà així. El coordinador general d'IU, Gaspar Llamazares, anuncià la presentació d'una reprovació de l'Executiu i noves iniciatives, si el PP veta les que ja estan registrades. La setmana passada, el partit del Govern va vetar dues peticions de ple extraordinari, una presentada pel PSOE i una segona a càrrec d'IU, BNG i PNB. Però ara, els partits de l'oposició s'han unit per presentar una petició de compareixença urgent d'Aznar per donar explicacions sobre ePrestige.

Llamazares assegurà que aquesta iniciativa està oberta als altres dos grups parlamentaris, CC i CiU, que habitualment voten amb els populars. D'altre costat, el president Aznar va negar ahir que existeixi un dèficit de mitjans per afrontar les conseqüències que ha causat l'enfonsament dePrestige davant les costes gallegues i prevenir noves catàstrofes.

«No existeix un dèficit de mitjans. No hi ha cap país al món que pugui tenir prevista una catàstrofe d'aquestes circumstàncies i tenir tots els mitjans prevists per a això», va dir el president durant una roda de premsa conjunta amb el president de torn de la Unió Europea, Ander Fogh Rasmussen, amb qui va mantenir una reunió preparatòria del pròxim Consell Europeu de Copenhaguen.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris