algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

La marea negra del «Prestige» es troba a menys de dos quilòmetres de la costa

El cap de setmana de l'accident Àlvarez Cascos era de caça i Matas, visitant Doñana

Diferents taques de fuel procedents dePrestige amenacen ja la costa gallega. El Govern, segons manifestà el vicepresident primer, Mariano Rajoy, tem que alguna d'elles arribi a terra. Una taca de 200 metres quadrats estava ahir horabaixa a només una milla -quilómetre i mig-, del cap Touriñán. Per combatre els efectes del vessament, Rússia ja ha oferit dos vaixells de neteja, mentre que Portugal aposta per confeccionar un sistema conjunt d'alerta precoç.

Rajoy informà de la situació actual de les taques de fuel, al mateix temps que confessà els temors del Govern perquè «alguna pugui arribar a la costa. Segons explicà, una taca de 200 metres quadrats està ja a una milla del cap Touriñán, mentre que la més important, de 400 per 250 metres, es troba a nou milles de Corrubedo. A tres milles de Fisterre hi ha altres quatre plaques de sis per cinc metres.

El vicepresident va assegurar que és la taca de Corrubedo la que més preocupa perquè és la de majors dimensions. És per això que els treballs de major intensitat s'estan centrant en ella malgrat el fet que encara està bastant allunyada de la costa. La majoria dels vaixells estrangers que treballen en les tasques de descontaminació estan allà.

L'últim a incorporar-se és un vaixell noruec, que s'ha afegit als procedents d'Holanda, Gran Bretanya i França. En els pròxims dies n'arribaran uns altres quatre. El president de Rússia, Vladimir Putin, va oferir al seu homòleg espanyol, José María Aznar, dos vaixells més per donar suport a les tasques de neteja.

A més a més, avui està prevista l'arribada del batiscaf francès que comprovarà si ePrestige ha deixat anar noves quantitats de combustible cru, com assegura un informe portuguès. Rajoy va assegurar que els informes que té l'Administració espanyola apunten que s'ha produït una solidificació i que el que hi ha és oli i combustible del propi vaixell.

Rajoy va assegurar que la situació del vent és ara mateix beneficiosa, ja que sembla que hi haurà vent del sud-oest, encara que va demanar cautela davant la possibilitat que canviïn les condicions meteorològiques. En tot cas, i davant de la possibilitat que noves taques arribin a la costa, hi ha instal·lats 11.758 metres de barreres i uns altres 39.00 de disponibles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris