nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:

PP i PSOE acorden reforçar la seguretat dels seus edils a Euskadi

La proposta de llei introduirà modificacions a sis texts legals

PP i PSOE acordaren ahir presentar una proposició de llei conjunta per reforçar la seguretat dels regidors, especialment al País Basc i Navarra, a la qual conviden a sumar-se a totes les forces polítiques i que haurà d'estar aprovada definitivament davant de les pròximes eleccions de 2003. El text va ser acordat en el decurs d'una reunió de la comissió de seguiment del Pacte Antiterrorista "integrat pel Govern i els dos partits", que se celebrà al Congrés dels Diputats.

La proposició de llei acordada planteja catorze mesures concretes que suposaran la modificació de sis texts legals: Llei orgànica del règim electoral general, Llei de finançament de partits polítics, codi penal, Llei reguladora de bases del règim local, Llei d'enjudiciament criminal i Llei de forces i cossos de seguretat de l'Estat. Les mesures estan dividides en tres blocs, el primer dels quals està dedicat a l'«enfortiment de la seguretat personal dels regidors i les persones amenaçades».

Així, es proposa castigar amb pena de presó de sis mesos a un any els qui, basant-se en l'existència de bandes armades o grups terroristes, calumniïn, injuriïn o amenacin els regidors. També s'assegura la confidencialitat de les dades personals habilitant el jutge o tribunal competent a bloquejar l'accés a les dades de persones amenaçades que figurin en qualsevol registre públic, i preveu la custòdia de les declaracions de béns i activitats per part de la Diputació provincial.

Així mateix, es permetrà a les policies autonòmiques i municipals que protegeixen autoritats públiques d'exercir la seva funció fora de la Comunitat Autònoma o municipis respectius. Finalment, estableix un fons a càrrec dels pressuposts generals de l'Estat per «compensar els partits polítics per les despeses extraordinàries de seguretat per poder mantenir amb normalitat la seva activitat política i institucional».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris