nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

Aznar: «Els que critiquen la bandera espanyola són uns acomplexats»

Assenyala la Constitució, que fa de l'Exèrcit garant de la unitat de la pàtria

61440

Aznar, amb la bandera espanyola al fons, defensà l'acte de dimecres.

23-12-2016

El president del Govern, José María Aznar, va subratllar ahir a València que «l'únic problema que hi pot haver» respecte de l'homenatge al símbol nacional realitzat dimecres a la plaça madrilenya de Colom "que es preveu repetir mensualment" és que «encara hi hagi gent acomplexada sobre la bandera que hauria d'evitar dir coses que realment els haurien de fer empegueir».

Aznar es va referir a les crítiques que ha generat l'esmentat homenatge destacant que hi ha qüestions que li produeixen «sorpresa» i el deixen «perplex». Així, va destacar que la bandera, situada als jardins del Descobriment, «fa un any que oneja amb total normalitat i naturalitat. I quin problema té que onegi una bandera de 290 metres a Madrid? Això, a qui suscita cap problema? Quin és el motiu de crítica? És un fet natural i normal», va dir el president.

En segon lloc, Aznar va subratllar que «el Reglament d'Honors a la Bandera és de 1984», i que «no l'ha creat el ministre de Defensa», Federico Trillo, «en una nit». Trillo, precisament, recordà despús-ahir que la missió de l'Exèrcit és garantir la unitat d'Espanya. Aznar, davant preguntes dels periodistes, digué: «El ministre de l'Exèrcit té moltes idees molt bones moltes vegades. Però en aquest cas no n'ha donada cap de nova. Qui es molesti a llegir la Constitució espanyola sap quin és el paper les Forces Armades». Aznar recordà també que aquests homenatges «són una cosa que es fa en tots els països civilitzats del món».

Per la seva banda, el secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, va advocar ahir per cloure la polèmica perquè no convé fer un debat sobre una cosa «que és de tots», si bé va lamentar que el Govern no hagi consultat abans l'oposició. «El Govern ha de pensar en tots els partits polítics per a aquest tipus de coses, més enllà de la seva valoració. Em sembla bé que una bandera d'Espanya onegi des de fa un any a Madrid, però l'Executiu hauria de tenir en compte que la decisió de retre-li homenatge no s'ha comunicat a la resta de forces ni ha tingut el seu concurs».

L'Iraq i la reelecció
Aznar s'alineà ahir a favor de la teoria del president Bush contra l'Iraq. «És necessari i indispensable una nova resolució del Consell de Seguretat de l'ONU per obligar l'Iraq a destruir les seves armes de destrucció massiva». D'altra banda, explicà que «no reconsiderarà» la seva decisió de no tornar a ser el candidat del PP malgrat la situació del País Basc.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris