cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
26°

Els sindicats veuen «expectatives» per en la reforma de la 'decretada'

Zaplana diu que al Govern li preocupa «molt poc» la concentració sindical de dissabte

78050

Méndez i Fidalgo presentaren la marxa que dissabte es farà a Madrid.

25-12-2016

La flexibilització oferida pel Govern de la reforma de la protecció per desocupació no ha afectat l'ànim dels sindicats, que la consideren un esperó per a la protesta de dissabte que ve a Madrid. Encara que reconeixen que l'oferta del ministre de Treball, Eduardo Zaplana, s'aproxima a les seves reivindicacions, insisteixen en la reconsideració total de la 'decretada' a l'espera de conèixer la literalitat de les propostes. El ministre assegura que la concentració li importa molt poc, «no pels ciutadans, sinó en el sentit d'estratègia de negociació».

Els secretaris generals de CCOO i UGT, José María Fidalgo i Cándido Méndez, van presentar ahir de forma conjunta la mobilització que el pròxim dia 5 d'octubre se celebrarà a Madrid contra la reforma de la protecció per desocupació. A la roda de premsa van assegurar que la convocatòria de la reunió amb Zaplana per al pròxim dilluns obre una expectativa de restitució de drets per als treballadors, encara que van precisar que l'oferta encara ha de ser explicada. Méndez va assenyalar que hi «ha elements que una vegada coneguem l'esmena, probablement es puguin considerar canvis aproximatius al que hem presentat».

Per les centrals, els punts fonamentals a reconsiderar són la restitució del subsidi agrari, el retorn a la tutela judicial efectiva en cas d'acomiadament, mitjançant la reposició dels salaris de tramitació, i el retorn que el dret d'atur «sigui una mica subjectiu del treballador i no una concessió». Això no obstant, els dirigents sindicals afirmaren que els canvis apuntats pel titular de Treball toquen temes de «gran complexitat tècnica, fet pel qual és necessari fer-ne una lectura literal que hi inclogui també les possibles conseqüències jurídiques».

El ministre de Treball va assegurar ahir que al Govern «li preocupa molt poc» la concentració convocada pels sindicats per al pròxim 5 d'octubre, «no pel que els ciutadans pensin i manifestin, sinó en el sentit d'estratègia de negociació». Zaplana va afirmar que després d'una vaga general «poques més coses d'aquesta importància poden fer les centrals sindicals». El ministre va indicar que ha volgut realitzar la seva proposta de flexibilitzar la reforma en aquest moment per separar el diàleg del que es pugui esdevenir el dia 5.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris