nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 20°
17°

El Govern basc donarà seguretat immediata a edils i seus de PP i PSE

El Departament d'Interior del Govern basc s'ha compromès a donar de forma immediata i individualitzada seguretat a les seus i locals del PP i el PSE-EE a la Comunitat Autònoma basca. Aquest compromís el va assumir en la sessió de la Mesa d'Arkaute, en la qual es va reunir amb representants del PNB, PSE-EE, EA i IU per analitzar, específicament, les amenaces vessades en l'últim comunicat d'ETA contra les seus i actes públics de «populars» i socialistes. Prèviament a la reunió conjunta, Interior va mantenir una trobada amb els socialistes.

Després de la reunió, el conseller d'Interior, Javier Balza, va demanar al Ministeri de l'Interior que s'impliqui en aquesta tasca de donar seguretat a seus i locals del PP i PSE-EE i va dir que el Pacte per les Llibertats té en la seva reunió d'avui una «oportunitat extraordinària» per demostrar que és un pacte antiterrorista, i no contra els partits nacionalistes, donant suport a aquestes mesures.

Balza, que va rebutjar especificar quin tipus de mesures s'adoptaran i quins recursos materials i personals es destinaran a aquesta tasca, va explicar que la pròpia Mesa d'Arkaute ja va aprovar el passat mes de juliol una sèrie de mesures sobre la seguretat de les seus que ara es posaran en pràctica. El conseller d'Interior basc va fer un «plantejament urgent de serietat» dirigit al PP "que no acut a aquestes reunions" i al Ministeri de l'Interior perquè «s'impliqui en aquest programa» per poder coordinar les actuacions, de forma similar a com s'actua en les escortes de càrrecs públics, perquè així les mesures es podrien prendre abans i en millor forma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris