cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
17°

El PSOE proposa una alternativa a la Llei de qualitat amb pressupost

L'objectiu és prevenir el fracàs escolar i potenciar l'ensenyament públic

El PSOE proposa que a partir de 2003-2004 els pares els fills dels quals tenguin dificultats d'aprenentatge puguin tenir dret a reduir la seva jornada laboral i demanar permisos temporals o tres mesos de suspensió de contracte, programes que comptarien amb un fons d'ajuds de 135'2 milions d'euros. Aquesta és una de les 83 mesures de l'alternativa socialista al projecte de Llei orgànica de qualitat de l'Educació, amb memòria econòmica. Ahir la va presentar la secretària d'Educació a l'Executiva socialista, Carme Chacón, amb l'objectiu de prevenir el fracàs escolar i donar suport fonamentalment a l'escola pública.

El text, acompanyat d'una memòria econòmica, preveu assolir el 2007 la mitjana de despesa de la UE amb una inversió total de 3.411'3 milions d'euros, que permetrien la gratuïtat dels llibres de text, avançar l'obertura dels col·legis, reduir la proporció a 15 alumnes per professor a les matèries instrumentals i la possibilitat que alguns centres públics fossin «bilingües».

Aquest text concreta les línies perfilades pel PSOE al document «Una educació de qualitat per a tots», que va proposar més implicació dels pares a l'escola, el que no significa «que els facin els deures ni que substitueixin els professors», va puntualitzar Chacón.

Els centres escolars amb suport d'equips psicopedagògics plantejarien la utilitat que els pares s'acollissin a aquests programes, que tindrien conseqüències retributives.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris