algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

CDC decideix per unanimitat federar-se amb Unió Democràtica

Les bases de CDC aprovaren per unanimitat el protocol de bases per a la federació amb Unió Democràtica en el congrés extraordinari celebrat a Tarragona. Els 940 delegats assistents donaren suport a la proposta de federació amb els socis d'Unió i que haurà de culminar en el 2004 en «una sola força política», tal com recordà en reiterades ocasions el president del partit, Jordi Pujol, durant la seva intervenció. Després del discurs de Pujol i les explicacions sobre l'acord per convertir CiU en una federació oferides per Xavier Trias, només una quinzena de delegats demanaren la paraula. Cap d'ells no qüestionà la federació.

Els estatuts de CDC obliguen a celebrar aquest conclau per aprovar el protocol de bases pactat amb els democristians el mes de març passat perquè la coalició que han mantingut durant 21 anys es converteixi en federació. Tots dos partits es constituiran en federació en un acte públic el 2 de desembre.

Pujol, que serà el president de la futura federació amb Josep Antoni Duran i Lleida com a secretari general, recordà als delegats la necessitat de «renovar l'eina de treball» que ha portat els nacionalistes catalans a governar durant 21 anys per dotar-la de «més consistència, solidesa i projecció de futur».

El secretari general de CDC i futur candidat de CiU a la Generalitat, Artur Mas, demanà «confiança» i «convicció» als militants per derrotar Pasqual Maragall a les pròximes eleccions, assegurant que amb la federació de CiU el nacionalisme català disposa dels «elements ideològics i personals» per a la victòria electoral.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris