algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

La Fiscalia demana l'entrega temporal de «Kantauri»

El ministeri públic vol que l'etarra sigui extradit durant almenys quatre mesos per ser jutjat

La Fiscalia de l'Audiència Nacional sol·licità ahir al ministeri de Justícia que insti de les autoritats franceses l'entrega temporal del presumpte dirigent d'ETA José Javier Arizkuren Ruiz, Kantauri, per jutjar-lo per l'intent d'atemptat contra el rei Joan Carles a Mallorca el 1995. La petició, que es justifica dient que «per preservar la prova» és necessari «no dilatar en excés la celebració del judici», es realitza a l'empar de l'article 19.2 del Conveni Europeu d'Extradició i en virtut de l'acord assolit aquest mateix mes pels governs de Madrid i París.

En el seu escrit, dirigit al director general de Política Legislativa i Cooperació Jurídica Internacional del ministeri de Justícia, el fiscal en cap de l'Audiència Nacional, Eduardo Fungairiño, proposa a aquest que «sol·liciti de les autoritats franceses l'entrega temporal de José Javier Arizkuren, perquè pugui ser duit a Espanya durant un termini de quatre mesos». El ministeri públic estima que aquest és el temps «necessari i suficient perquè l'esmentat se'l pugui rebre declaració indagatòria, prèvia reobertura de la causa, i se'l pugui acusar en un judici».

«Una vegada celebrada la vista, i sense necessitat d'esperar que es dicti sentència, Arizkuren seria tornat a les autoritats franceses», va dir l'escrit, que afegeix que «hauria de comunicar-se a les autoritats franceses les habituals seguretats que Arizkuren seria tornat a França en el termini previst o abans de transcórrer aquest termini».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris