muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Rato i Montoro declararan dilluns davant la comissió sense interrogatori

La comissió d'investigació de Gescartera està en la seva recta final, després que a la reunió d'ahir és decidís, amb la majoria del PP, no aprovar la pròrroga dels terminis de treball i citar a declarar dilluns que ve els ministres d'Hisenda i d'Economia, Cristóbal Montoro i Rodrigo Rato, respectivament. La indignació de l'oposició augmentà quan la majoria popular aconseguí canviar el mètode de compareixença utilitzat en el cas Gescartera per als membres del Govern. El president de la comissió, el canari Luis Mardones, denuncià que se l'utilitzi com a «parallamps».

Dimarts ja ho anuncià el mateix ministre d'Hisenda i ahir es va fer oficial. Dilluns, els dos alts responsables econòmics del país declararan davant la comissió d'investigació de Gescartera, Montoro ho farà al matí i Rato a l'horabaixa. Els vots del Grup Popular han possibilitat que s'hagi canviat el mètode de compareixença dels membres del Govern. En aquest cas, afectarà divendres el governador del Banc d'Espanya, Jaime Caruana, i el secretari d'Estat d'Economia, José Folgado.

El PP aconseguí suprimir la mecànica pregunta-resposta per la de torns, és a dir, una sucessió d'exposicions i rèpliques més o menys llargues, prevista a les comissions ordinàries per als alts càrrecs. L'argument del Grup Popular és el precedent fixat per la comissió d'investigació «dels 200.000 milions de la Seguretat Social», en la qual compareixeren l'aleshores secretari d'Estat d'Hisenda i el llavors ministre d'Economia (el mateix Rato), amb el format de torns. Davant l'absència de precedents per al cas del governador del Banc d'Espanya, els populars han decidit assimilar-lo a l'Executiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris